Duurzaam oosterpark

Zelf doen!

DUURZAAM OOSTERPARK
ZELF DOEN!

Afvalschema en recycling

Oosterparkers produceren jaarlijks bijna 500 kilo afval per persoon. Dat is het gewicht van een gemiddeld paard. Probeer dat maar eens ineens op te tillen! Het overgrote deel van uw afval wordt voor u gescheiden. Zelf kunt u een handje helpen en daarmee de belasting op de natuur verminderen. Hoe? Nou zo:

Ondergrondse container

Storing ondergrondse container?  Bel 14 050.

Grofvuil bijplaatsing? Pasje verloren of kapot? Ga naar groningen.nl/afval of bel 14 050.

Kleding, textiel en schoenen

Zet textiel in een plastic zak om 08.00 uur aan de straat. Ook kleine elektrische apparaten mogen mee (in aparte plastic zak). Bij GoudGoed textielcontainers, GoudGoed locaties en het Leger des Heils (Dirk Huizingastraat 17) kunt u elke dag uw textiel kwijt.

Kijk voor de actuele ophaaldata op https://www.afvalscheidingswijzer.nl/ 

Oud papier

Oud papier wordt door HODG opgehaald. Zet het oud papier om 08.00 uur aan de straat. Melk- en sappakken horen niet bij oud papier, net als kassabonnetjes, pizzadozen met vetresten en enveloppen met een plastic frame.

Kijk voor de actuele ophaaldata op https://www.afvalscheidingswijzer.nl/ 

Chemisch afval

Vaste inleverpunten zijn: Jumbo (inleverpunt voor batterijen en spaarlampen), Action (inleverpunt voor batterijen en spaarlampen), Mamamini (inleverpunt voor elektrische apparaten, batterijen, verf, TL lampen en spaarlampen), Praxis (inleverpunt voor elektrische apparaten, TL lampen en spaarlampen). Klein chemisch afval of oud frituurvet kunt u inleveren bij het Linnaeusplein, kijk voor de inleverdata op  https://www.afvalscheidingswijzer.nl/ 

Elektrische apparatuur

Grote elektrische apparaten kunt u tegen betaling laten ophalen door de gemeente. Bel 050 367 1000 om een afspraak te maken. Wanneer u een nieuwe vergelijkbaar apparaat koopt kunt u uw oude apparaat inleveren bij de desbetreffende winkel. Kleine elektrische apparaten kunt u deponeren in de ondergrondse containers van GoudGoed, meegeven met textiel of inleveren bij Mamamini.

Oude medicijnen

Hebt u medicijnen over die u niet meer gebruikt? Deze kunt u inleveren bij de milieustraat en bij de meeste apotheken.

Grofvuil

4 maal per jaar kunt u gratis uw grofvuil naar de stort brengen. Heeft u geen vervoer dan en bent u niet in de gelegenheid tot het lenen of huren van vervoer dan staat tegen een kleine vergoeding de buurtbus voor u klaar. Ook zou je een bakfiets kunnen lenen van de stadswerkplaats, dat is gratis.

 

Grofvuil3daagse
Zowel in het voorjaar (mei)(pilot) als het najaar (eind november) organiseren we 3 dagen in 1 week dat er zeecontainers in de wijk staan waar bewoners hun grofvuil, hout, ijzer en elektra kwijt kunnen.
Verf (latex, waterbasis)

Muurverf wordt gerecycled tot bruikbare nieuwe muurverf. Heeft u muurverf over? Lever het in bij de afvalbrengstations. Gerecyclede muurverf is te koop in kringloopwinkels.

Plastic dopjes

U kunt doppen inzamelen voor het goede doel. Gooi ze niet weg, want per kilo zijn ze geld waard. Zo worden ze ook nog eens gerecycled. Inleverpunt gewoon bij ons thuis, bij HOPdus, Zaagmulderweg 3

Als u niet zeker weet waar het afval naartoe moet en wij hebben het u niet kunnen vertellen? kijk dan op de volgende website:
https://www.afvalscheidingswijzer.nl/ 

NIEUWE AFVAL APP – 
Alles over afval in je eigen buurt kan je vinden op de nieuwe afvalwijzer app!
 

Maak het zelf (maakplek)

In plaats van nieuw kopen, weggooien of inleveren kunt u natuurlijk ook zelf de mouwen opstropen. Bent u een handige jaap of een nieuwsgierig aagje? Dan is de maakplek vast iets voor u en… De maakplek bevindt zich in de Oosterparkwijk aan de Struisvogelstraat 15 om precies te zijn. Op elke 3e dinsdag van de maand vanaf 20.00 uur is er een makersavond geheel vrijblijvend. De maakplek heeft verschillende werkplaatsen waar u met verschillend materiaal dingen kunt maken. Van discolamp tot insectenhotel en van een pannenkoek tot een douchegordijn, alles kan!

ER IS MEER TE DOEN IN DE OOSTERPARK

Zoekt u een vergaderruimte of een ruimte voor een feestje? Bekijk dan onze zalenverhuur.

Stadsrestaurant

Adres

 Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988
zalenverhuuroosterpark@werkpro.nl

Bereikbaar

Maandag t/m vrijdag

09:00 - 16:00

Bereikbaar

maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00 uur
050 317 1280
oosterpark@wijkwerkengroningen.nl

Adres

Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988
welkom@duurzaamoosterpark.nl

Betaald parkeren

ma t/m za 9.00 - 18.00 uur
do 9.00 - 21.00 uur
€2,- per 60 min. max 120 min

ONDERDEEL VAN

VOLG HET STADSRESTAURANT

Erkend leerbedrijf

ONDERDEEL VAN