duurzaam oosterpark

Over ons

DUURZAAM OOSTERPARK
OVER ONS

Wie zijn we?

Ellen Beck (links) is al jaren tevreden wijkbewoner en grafisch vormgever. Daarnaast heeft ze een passie ontwikkelt voor duurzamer leven en behoorlijk groene vingers. Ellen was op zoek naar vrijwilligerswerk buiten de deur want bij werk aan huis mis je soms collega’s en gezelligheid.

Miranda Dontje (rechts) is al meer dan twaalf jaar werkzaam in de Oosterparkwijk. Als zakelijk leider van het voormalig wijkcentrum Treslinghuis stond ze als projectleider aan de basis van Wijkwerken Oosterpark (2013-heden), waar mensen ín de wijk begeleid aan de slag kunnen om zich verder te ontwikkelen op het gebied van werk. Wijkwerken Oosterpark ontwikkelt kleine en grote projecten naar behoefte van de wijk en creëert daarmee werkervaringsplaatsen. Zo werd in 2018 afval een steeds nadrukkelijker thema. Een wijkbewoner bracht beide met elkaar in contact en de rest laat zich raden: een mooie samenwerking was geboren.

Begin 2019 zijn ze begonnen met het vormen van een zwerfvuilteam. ‘Al die rommel op straat daar moet iets mee. Laten we eens kijken of we in de Oosterparkwijk een groep mensen bij elkaar weten te krijgen die onze mening delen’. Zo gezegd zo gedaan. Inmiddels hebben ze verschillende projecten opgezet die zowel preventief als met de gevolgen van afval te maken hebben. Ze doen dit niet alleen maar juist in samenwerking met de buurt (bewoners, wijkorganisaties en gemeente). Want: samen maken we de wijk!

Ambities

‘We creëren in de Oosterparkwijk bewustwording door grote en kleine projecten te organiseren, op een altijd vriendelijke en positieve manier. We willen prikkelen, amuseren, inspireren en tot nadenken zetten. We merken dat deze positieve manier werkt, er beweging ontstaat en de sociale cohesie vergroot. We hadden nooit verwacht dat afval dat zou doen in de wijk! Onze ambitie is om uit te breiden door projecten op te zetten die te doen hebben met biodiversiteit, circulair werken, stadsnatuur en sociale cohesie. Duurzaam denken en doen!

Dat alles met bewoners, lokale partners en natuurlijk niet te vergeten onze eigen deelnemers en vrijwilligers. Want laten we niet vergeten, ondertussen zorgen we, als onderdeel van Stichting WerkPro, ook voor een inclusieve maatschappij. We activeren, stimuleren en begeleiden mensen die dat extra zetje nodig hebben. Ze zijn weer onderdeel van een team, hebben collega’s en een zinvolle dag invulling, doen zelfvertrouwen op terwijl ze bijdragen aan een betere wereld! Zeg nou zelf, dat is toch superleuk?’

Kortom creëert Duurzaam Oosterpark in de Oosterparkwijk bewustwording door grote en kleine projecten te organiseren, op een vriendelijke en positieve manier.

Samen sta je sterk

Samen met hele fijne partners trouwens, zoals de gemeente (Groningen schoon dankzij mij, Stadsbeheer/Milieudienst), Goudgoed, de Bewoners Organisatie, Coöperatieve Wijkraad, WIJ Oosterpark maar ook zijn er steeds meer bewoners zowel uit onze wijk als andere wijken die solitair of in klein groepsverband bezig zijn met bovenstaande thema’s en op gezette tijden bij ons aanhaken. Vinden we superleuk! Doordat we monitoren zijn we erachter gekomen dat er grotere prullenbakken nodig zijn rondom de ondergrondse containers Wielewaalplein en Linnaeusplein, deze worden weer geplaatst. Ook ontstaan er initiatieven in samenwerking met andere enthousiaste opruimers zoals Suzanne en Jenny van blikverruimers050 bijvoorbeeld. De onderlinge contacten positief gestemd, de communicatielijnen zijn kort, er wordt actief meegedacht en er is slagkracht. Daardoor voelen we ons gesteund in onze acties. Dat motiveert enorm en kunnen wij op een prettige manier onze doelen realiseren.

Zin om te helpen?

Veel gedaan en nog zoveel te doen dus! We kunnen alle hulp gebruiken, dus ook zin om te helpen? Dit kan door bij ons naar binnen te lopen op het Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau of te bellen/mailen.

Neem contact met ons op

welkom@duurzaamoosterpark.nl 
050-3171280 / 06-15254988

Adres
Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Volg ons!

We zijn actief op Facebook en hopen zo steeds meer mensen bewust te laten worden door ze te informeren, onze acties te volgen en/of er aan mee te doen, onze bezoekersaantallen stijgen gestaag.

Stadsrestaurant

Adres

Oliemuldersweg 47A
9713 VA Groningen

Contact

050-3171280 / 06-15254988
welkom@duurzaamoosterpark.nl

Betaald parkeren

ma t/m za 9.00 - 18.00 uur
do 9.00 - 21.00 uur
€2,- per 60 min. max 120 min

Bereikbaar

maandag t/m vrijdag
09:00 - 16:00 uur
050 317 1280
oosterpark@wijkwerkengroningen.nl

ONDERDEEL VAN

VOLG HET STADSRESTAURANT

Erkend leerbedrijf

ONDERDEEL VAN